4. heinäkuuta 2015

Omena-tuorejuustomuffinit

Kesä oli tähän asti ihana, koska ei ollut vielä niin kuuma! Ilmat olivat tosi hyvät lenkkeilylle, mutta nyt pelkään, että liikkuminen jää taas kerran minimaaliseksi kesän osalta kuumuuden takia. Ajan käyttämiseen sisätiloissa käy hyvin leipominen ja lukeminen, joten päätin tässä vähän aikaa sitten tehdä muffinsseja erästä leffailtaa varten, ja inspiroiduinkin Kamomillan konditoria -blogista. Käytin mustikka-vadelmamuffinssit-ohjetta pohjana tälle omalle versiolleni.

Ongelmani on se, että joskus leivontainnostus iskee, kun kaikkia aineita ei ole kaapissa, joten on pakko ryhtyä soveltamaan! Tämä kokeilu omenasoseen kanssa oli mielestäni kuitenkin onnistunut, mutta olen eri mieltä Kamomillan kanssa siinä, että muffinit maistuisivat parhaimpina jäähtyneinä. Ihanne mielestäni on se, kun muffinit ovat  uunin jäljiltä lämpöisiä mutta ei tulikuumia.


Omena-tuorejuustomuffinit

Pohja:
2 dl maitoa
0,25 dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa

Täyte:
100 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tomusokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl omenasosetta

Laita uuni kuumenemaan 190 C-asteeseen ja vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla. Sekoita maito, öljy, sokeri, vaniljajauhe ja suola keskenään. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Kaada jauhot nesteiden sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä ylisekoita, jotta taikina ei sitkostu. Jaa taikina vuokiin. Notkista tuorejuusto ja sekoita sen joukkoon sitruunamehu, tomusokeri, vehnäjauhot,  ja suola. Lisää joukkoon omenasose ja jaa täyte vuokiin muffinssitaikinan päälle. Voit painella täytettä myös pintaa syvemmälle. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 22 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä hetki ja nauti!


Hyvää kesää nyt kuitenkin kaikille, kun se kerran vihdoinkin tuli! Ja onhan lämpimissä säissä hyvätkin puolet. Mutta älkää palako sinne rannoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!